nieuws

AH begint jaar met voetbalplaatjes

Branche & Bedrijf 11667

AH begint jaar met voetbalplaatjes
Foto: Shutterstock

ZAANDAM – Albert Heijn begint het nieuwe jaar met een spaaractie voor voetbalplaatjes. Bijzonder is de opname van het Nederlands vrouwenelftal, de Oranje Leeuwinnen, in de voetbalplaatjesactie.

De spaaractie loopt van 2 januari tot en met eind februari. Klanten krijgen bij besteding van elke €10 een pakje met daarin vier voetbalplaatjes. Dat geldt voor aankopen in zowel de supermarkten van Albert Heijn als online.

292 voetbalplaatjes te sparen

In totaal zijn er 292 voetbalplaatjes te sparen. Behalve de spelers van de Nederlandse eredivisieclubs gaat het daarbij om de Oranje Leeuwinnen, het team met speelsters als Lieke Martens en Vivianne Miedema dat zich recent plaatste voor het WK.

Stickeralbum en app

Albert Heijn-woordvoerder Ronald van der Aart laat weten dat er behalve een stickeralbum ook een AH voetbal-app wordt gelanceerd. ‘Die helpt mensen hun verzameling compleet te maken.’ Spaarders kunnen via de app aangeven welke voetbalplaatjes ze al wel of niet hebben, en via sociale media moet het ruilen van plaatjes gemakkelijk worden gemaakt. Ook bevat de app extra informatie over de spelers, de clubs en de stadions.

AH had al eerder Eredivisie-stickers

Het is niet voor het eerst dat Albert Heijn een actie houdt met voetbalplaatjes van de Eredivisie. In het verleden had de marktleider al een tijdlang de rechten in handen. Meest recent was Plus de supermarktketen die een actie hield met Eredivisie-voetbalplaatjes, de laatste jaren echter niet. Volgens woordvoerder Van der Aart is AH blij met de actie: ‘Er was vanuit klanten veel vraag om weer een voetbalplaatjesactie te houden.’

Reageer op dit artikel