nieuws

Winnaar AH-product pitch Abel’s Deli failliet

Branche & Bedrijf 2857

Winnaar AH-product pitch Abel’s Deli failliet
Abel's Deli won de AH product pitch in 2017

UTRECHT – Abel’s Deli, in 2017 winnaar van product pitch van Albert Heijn, is failliet. De curator hoopt op een doorstart.

Het bedrijf is vorige week door de rechtbank Midden-Nederland Failliet verklaard. Dat meldt website Retailtrends. Van de twee vestigingen van Abel’s Deli in Utrecht is er nog een open in afwachting van een eventuele doorstart. Dat heeft curator Arjan van Dieren aan RetailNieuws laten weten.

In schap AH

Het door Jesse van Donk opgerichte versconcept verkocht onder meer bowls, koffie en salades, maar ook chocolade, ijs en bloemen. Vorig jaar won Abel’s Deli de product pitch van Albert Heijn. Die winst was goed voor een jaar lang een plek in het schap van de marktleider én een investeringspakket met een waarde van €125.000. AH verkocht de producten van Abel’s Deli in ruim 100 vestigingen.

Eigen vestigingen

Vorig jaar opende het bedrijf een eerste eigen vestiging op het Centraal Station in Utrecht. Begin dit jaar kwam daar een tweede bij aan het Vredenburg in de Domstad. Deze vestiging was overigens al voor het faillissement gesloten. De curator houdt de vestiging op het Centraal Station open om de kans op een doorstart zo groot mogelijk te houden. Hij hoopt beide vestigingen bij een eventuele doorstart te betrekken.

Tweede winnaar

Abel’s Deli was de tweede winnaar van de product pitch van AH. De eerste editie, in 2016 werd gewonnen door Kaas in ’t Bakkie. Dit jaar won de Knakwortel, een gemarineerde wortel op een broodje.

Lees ook: Winnaar product pitch in schappen AH

 

Reageer op dit artikel