nieuws

Tips gewelddadige overval Superrr Holwierde

Branche & Bedrijf 856

Tips gewelddadige overval Superrr Holwierde

HOLWIERDE – De politie in Groningen heeft vijf tips binnengekregen over een gewelddadige overval op de Superrr-supermarkt in Holwierde.

De tips over de overval kwamen binnen na een uitzending van tv-programma Opsporing Verzocht, dinsdagavond. Hierin waren camerabeelden te zien van een overval op Superrr, een buurtsupermarkt waar veel mensen met een verstandelijke beperking werken, in de middag van 19 december 2017. De politie hoopt na de herhaling van het tv-programma op meer tips.

Mes tegen nek medewerker

Op de bewuste middag kwamen twee in zwart geklede mannen de supermarkt in Holwierde binnen, schrijft het Dagblad van het Noorden. Ze bedreigden het personeel met een mes. Eén medewerker kreeg het mes tegen zijn nek aan gedrukt en werd tegen de grond gewerkt. De andere overvaller nam de bedrijfsleider mee naar de kassa. Met bijna €1400 en zo’n 25 pakjes sigaretten vluchtten de daders ervandoor op een scooter.

Superrr-medewerkers compleet overstuur

De medewerkers van Superrr waren na de overval compleet overstuur en het heeft diepe sporen bij ze nagelaten. In eerste instantie wilde de politie de beelden daarom niet delen en via een regulier onderzoek de daders opsporen. Uiteindelijk zagen ze toch de noodzaak ervan in om meer publiciteit te zoeken. ‘Op de getoonde beelden is te zien dat dader 1 een graai uit de kassa doet en sigaretten wegneemt. Dader 2 gaat naar een kantoortje, heeft een mes en houdt dat tegen de hals van een supermarktmedewerker. Die beelden hebben we niet exact laten zien, dat was gewoon te heftig geweest voor die medewerker’, zegt politiewoordvoerder Fred Kammenga.

Daders mogelijk uit Delfzijl

De politie vermoedt dat de twee daders van de overval uit Delfzijl komen. Getuigen hebben twee mannen op een gestolen, donkerblauwe Vespa-scooter van en naar Delfzijl zien rijden. De politie vermoedt dat de verdachten nog altijd gebruikmaken van de scooter, mogelijk met een valse nummerplaat. Mensen met meer informatie wordt gevraagd 0900-8844 te bellen.

Lees ook: Aanhoudingen na gewapende overval Poiesz

 

Reageer op dit artikel