nieuws

Van Noort en AH opnieuw voor rechter

Branche & Bedrijf 4994

Van Noort en AH opnieuw voor rechter
AH Van Noort

HAARLEM – De rechtbank Haarlem doet binnen enkele weken uitspraak in het opnieuw opgelaaide geschil tussen Albert Heijn en AH-franchisenemer Gerrit van Noort.

15 november diende een geding bij de rechtbank waarin de franchiser een schadevergoeding eiste van Albert Heijn, terwijl AH eist dat Van Noort betalingsverplichtingen nakomt. Naar verluidt ging de ondernemer niet akkoord met een schikkingsvoorstel. De rechtbank bevestigt dat er nog geen vonnis is gewezen.

Winkel al maand niet beleverd

De winkel van de franchiser in Berghem wordt al meer dan een maand niet meer beleverd. Van Noort zou niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoen. Albert Heijn stopte eerst met de levering van kw, later volgden de versleveringen. Anneke de Vries, AH’s directeur Vastgoed en Franchise, zegt dat de winkel in afwachting van een rechterlijke uitspraak, ook de komende tijd niet zal worden beleverd. Ze wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan, omdat de zaak onder de rechter is. De directeur zegt de situatie te betreuren. ‘Het is spijtig voor de klanten en vooral voor het personeel.’

Vorig jaar schikking Van Noort en AH

September vorig jaar spande Van Noort ook een kort geding aan en schikten de partijen. Daarna werden de vestigingen van Van Noort in Berghem en Leiden weer bevoorraad. Zijn AH in Leiden werd als onderdeel van de schikking overgedragen aan de formule.

Zie ook: AH gestopt met versleveringen aan AH Berghem

Reageer op dit artikel