nieuws

Spar- en Lidl-supermarkten overvallen

Branche & Bedrijf 1076

Spar- en Lidl-supermarkten overvallen

APELDOORN – Dit weekend zijn wederom overvallen gepleegd op supermarkten. De Spar aan de Koning Lodewijklaan in Apeldoorn en een Nijmeegse Lidl waren doelwit.

In beide gevallen hebben daders geld buitgemaakt.

Spar Apeldoorn

Zaterdagmiddag kwam een man rond 17.30 uur de Spar-supermarkt aan de Koning Lodewijklaan binnen, waarna hij geld eiste van de caissière. De dader dreigde daarbij met een mes. Buiten stond een tweede dader hem op te wachten, om er samen op een scooter vandoor te gaan. Agenten begonnen direct een zoektocht, waarbij ook een politieheli is ingezet, maar de daders zijn nog niet gevonden.

Het ging om een ‘boomlange man’, blikt de ondernemer later terug op Destentor.nl. De held uithangen is iets wat hij afraadt aan zijn personeel, om gewonden te voorkomen. Inmiddels zijn beelden van de bewakingscamera met de politie gedeeld.

Lidl Nijmegen

In Nijmegen hadden drie ‘snotneuzen’ het vrijdagavond gemunt op de Lidl in de Weezenhof. Ook hier werd gedreigd met een mes. Naast geld, hadden de daders interesse in telefoons, blijkt uit een Twitterbericht van een getuige. Net als in Apeldoorn, heeft ook de politiehelikopter en intensief speurwerk door de politie nog geen aanhoudingen opgeleverd.

Lees ook: Vier jaar in hoger beroep voor Plus-overval

Reageer op dit artikel