nieuws

Odin en Greenpeace organiseren Dag van NIKS

Branche & Bedrijf 873

Odin en Greenpeace organiseren Dag van NIKS
De Odin-vestiging in Arnhem.

AMSTERDAM – Greenpeace en de biologische supermarktketen Odin houden morgen (zaterdag 24 november) de Dag van NIKS. Het initiatief is bedoeld als tegengeluid ‘tussen al het koopgeweld’.

De milieuorganisatie en Odin organiseren de dag precies tussen Black Friday en Cyber Monday. De lancering vindt plaats bij de Odin-vestiging aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam. Tussen 10.00 en 13.00 ur kunnen geïnteresseerden meedoen met het NIKS-evenement met als sprekers de directies van Greenpeace en Odin. Om 11:00 uur wordt de Dag van NIKS onthuld.

‘Geen onnodige spullen kopen op Dag van NIKS’

‘Op de Dag van NIKS koopt Nederland geen onnodige spullen. Deze dag is het antwoord op ons eigen consumeergedrag en de gevolgen hiervan voor de planeet. Een fris tegengeluid tussen al dat koopgeweld’, schrijven de organisaties in een persbericht.

Odin: Koop producten met échte waarde

Odin laat weten te staan voor een wereld waarin mensen minder onnodige spullen hebben en en vooral producten kopen met échte waarde. ‘Zoals levensmiddelen die goed zijn voor mensen en voor de planeet. Odin kiest voor 100 procent biologische en biodynamische groenten en fruit, voor vlees van dieren die met respect zijn behandeld en voor producten die zijn bereid zonder genetische manipulatie.’

Doosje met niks erin

Om die reden steunt Odin Greenpeace bij de lancering van de Dag van NIKS. Die steun uit zich door in alle 23 winkels en online ‘NIKS’ te verkopen. NIKS is een doosje van karton dat €20, €30 of €55 kost en waar niks in zit. ‘Door NIKS te kopen en aan iemand te geven, geef je geen onnodige spullen, maar iets van echte waarde, namelijk een donatie aan Greenpeace’, schrijft Odin ter verduidelijking.

Zie ook: Odin neemt winkels Simply Delicious over

Reageer op dit artikel