nieuws

Gewelddadige overval op Jan Linders Lent

Branche & Bedrijf 1897

Gewelddadige overval op Jan Linders Lent
Foto: Hans Prinsen

LENT – Het Jan Linders-filiaal in Lent (gemeente Nijmegen) is zaterdagochtend vroeg met veel geweld overvallen. Personeelsleden werden opgesloten in de koelcel.

De overval vond plaats rond 6.00 uur ’s ochtends. Op dat moment waren al zeven personeelsleden bij de Jan Linders-vestiging aan de Frankrijkstraat aanwezig. Zij werden door vier daders onder bedreiging van messen en bijlen naar binnen gedreven en opgesloten.

Overvallers wachtten medewerkers op

De overvallers gingen er met een nog onbekende buit vandoor, liet een politiewoordvoerder weten aan dagblad De Gelderlander. Het kwartet overvallers zou het personeel hebben opgewacht op het moment dat zij de winkel openden. De daders waren een blanke man en drie getinte mannen.

Burgemeester sprak met Jan Linders-medewerkers

De supermarkt bleef in de ochtenduren dicht voor onderzoek, maar ging rond 12.00 uur weer open voor winkelend publiek. De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls bracht direct een bezoek aan het Jan Linders-filiaal om met de slachtoffers te praten. ‘Een vreselijke gebeurtenis natuurlijk’, wordt zijn woordvoerder door de krant geciteerd.

Overeenkomsten met andere overvallen

Opvallend is dat de overval gelijkenissen vertoont met andere recente overvallen in en rond Nijmegen. In Groesbeek werd eerder deze maand een Jumbo-vestiging overvallen. De daders gebruikten daarbij eveneens messen en bijlen. En amper een week voor de overval in Lent werd een Lidl-filiaal op vergelijkbare wijze overvallen. Ook hier werden medewerkers voor openingstijd bedreigd met messen en vastgebonden. En in oktober werd ook al een Jumbo-vestiging in de wijk Malvert overvallen.

Zie ook: Meer nieuws over criminaliteit

Reageer op dit artikel