nieuws

Dekamarkt Wormerveer in 2018 niet meer open

Branche & Bedrijf 2669

Dekamarkt Wormerveer in 2018 niet meer open
Dekamarkt Wormerveer. Foto: Google Streetview

WORMERVEER – Het duurt nog minstens vijf weken voordat onderzoek naar de veiligheid van de constructie van Dekamarkt en parkeergarage klaar zijn.

Pas na dat onderzoek kan een besluit over de toekomst van de winkel worden genomen, schrijft Deorkaan.nl. De opties zijn herbouw of sloop en nieuwbouw. Er is volgens de gemeente twijfel ontstaan over de kwaliteit van de bezweken stalen ligger en andere vergelijkbare draagbalken. Zolang die twijfel bestaat, kan de Dekamarkt-winkel en bijbehorende parkeergarage niet open. De gemeente gaat meedenken over tijdelijke huisvesting.

Supermarkt deels leeggehaald

De eigenaar heeft inmiddels ‘stempelconstructies’, ofwel extra ondersteuningen, aan laten brengen en het deel van de winkel waar het vloerdeel van de tweede verdieping op is terecht gekomen, afgescheiden van de rest van de winkel, schrijft de Zaanse nieuwssite. De auto’s zijn inmiddels uit de parkeergarage gehaald. Ook is de supermarkt deels leeg.

Geen gewonden bij instorting

Bij de instorting van de parkeergarage in Wormerveer op dinsdag 18 september raakte niemand gewond. Wel moesten twee mensen behandeld worden door ambulancepersoneel vanwege stressklachten.

Lees ook: Dekamarkt Wormerveer voorlopig nog dicht

Reageer op dit artikel