nieuws

Christian Fleck nieuwe Aldi-baas Nederland

Branche & Bedrijf 4275

Christian Fleck nieuwe Aldi-baas Nederland

CULEMBORG – Christian Fleck is de nieuwe directeur van Aldi Holding. Hij volgt Nicolás de Lope per direct op.

De Lope gaat na anderhalf jaar weg uit de Nederlandse directie en zal een bestuursfunctie bij Aldi Nord in Duitsland bekleden. De Duitser Christian Fleck bekleedt sinds 2008 diverse functies binnen Aldi. Als laatste was hij directeur van Aldi Best.

Vernieuwingsstrategie Aldi

Fleck zal volgens Aldi de vernieuwingsstrategie die de afgelopen twee jaren is ingezet verder implementeren. Daarbij staan de uitbreiding van filialen en de vernieuwing van het assortiment centraal. Fleck: ‘We hebben de afgelopen jaren met iedereen binnen Aldi hard gewerkt aan de vernieuwingsstrategie. Ons assortiment is verbeterd, met name op het gebied van vers, als brood, groente, fruit, vlees en vis. Uiteraard blijven we de prijs-kwaliteit scherp in de gaten houden.’ Verder noemt de nieuwe directeur dat de winkelbeleving sterk vooruit is gegaan en dat klanten positief reageren.

Vers en duurzaamheid

Vers en duurzaamheid zijn belangrijke elementen, aldus de discounter. Nieuwe en verbouwde winkels onderscheiden zich door een duidelijke presentatie van de versproducten. Ook zijn gangen breder, zijn A-merken toegevoegd en wordt rekening gehouden met parkeergelegenheid. Fleck: ‘Eigenlijk zijn we nooit klaar met het verbeteren van onze formule. De wereld verandert continu. Daarbij is het belangrijk wat de consument ons vertelt.’

Reageer op dit artikel