nieuws

Ahold verdubbelt online omzet per 2021

Branche & Bedrijf 1256

Ahold verdubbelt online omzet per 2021
Foto: ANP

NEW YORK – Ahold Delhaize mikt voor 2021 op een omzet uit online verkopen van circa €7 miljard. Dat zou een verdubbeling betekenen van het huidige niveau.

Dat laat het supermarktconcern vandaag weten, voorafgaand aan een investeerdersdag in New York. Eerder had het bedrijf gezegd in 2020 te rekenen op een online omzet van €5 miljard. Het is de eerste grote strategische update sinds topman Frans Muller in juli aan het hoofd kwam te staan van het Nederlands-Belgische supermarktconcern, als opvolger van Dick Boer. Volgens Muller ligt de focus van het bedrijf op investeringen in zijn winkels en online verkoopkanalen en technologische ontwikkelingen om de klanttevredenheid en efficiëntie te vergroten.

Ahold Delhaizes plannen voor komende drie jaar

Ahold Delhaize kondigt zijn strategie Leading Together aan. Daarin ontvouwt het bedrijf zijn plannen voor de groei van de omzet en uitbreiding van het marktaandeel in de komende drie jaar. Een deel van de doelstellingen kwam vorige week al naar buiten, bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Zo rekent het fusiebedrijf erop eind dit jaar €420 miljoen aan synergievoordelen te behalen als gevolg van het samengaan van de bedrijven Ahold en Delhaize. Dat bedrag moet in 2019 netto verder oplopen tot €500 miljoen aan structurele voordelen, blijkt uit het nieuwe bericht.

Lees alles over food en e-commerce:

in het gratis Distrifood Digi-magazine

Herpositionering Stop & Shop

In het persbericht is verder te lezen dat Ahold Delhaize de Amerikaanse keten Stop & Shop gaat herpositioneren om het merk beter in de markt te zetten. Stop & Shop is het grootste onderdeel van Ahold Delhaize in de Verenigde Staten. Met Save for Our Customers verwacht het bedrijf verder de komende jaren €1,8 miljard te besparen en aan het eind van 2019 zullen er 600 Click & Collect-locaties in de Verenigde Staten zijn. De onderneming zegt daarnaast dit jaar te mikken op een onderliggende winst per aandeel van €1,50 tot €1,60, en Ahold Delhaize wil in 2019 voor €1 miljard eigen aandelen inkopen.

Lees ook: AH’er Postma naar Peapod voor online groei VS

 

Reageer op dit artikel