nieuws

Vomar-actie zorgt voor uitverkocht stadion AZ

Branche & Bedrijf 2613

Vomar-actie zorgt voor uitverkocht stadion AZ

ALKMAAR – Een spaaractie van Vomar heeft ervoor gezorgd dat Eredivisieclub AZ zondag in een uitverkocht stadion speelde.

De wedstrijd tegen SC Heerenveen (eindstand 2-3) was de eerste wedstrijd van de Alkmaarders sinds lange tijd die was uitverkocht, duels met de traditionele top-3 uitgezonderd. De spaaractie van Vomar droeg voor een belangrijk deel bij aan dit feit.

Keuze uit 8 wedstrijden AZ

Klanten van Vomar konden afgelopen zomer sparen voor 50 procent korting op toegangskaarten van AZ. Bij elke €10 kregen consumenten een AZ-zegel, met 8 zegels was de spaarkaart vol. Bij het verzilveren van de spaarkaart kon men kiezen voor in totaal acht verschillende thuiswedstrijden in de periode 26 augustus 2018 tot en met 2 februari 2019. Deelnemers aan de actie hadden keuze uit vrijwel alle vakken in het Afas Stadion.

Sponsorcontract voor 3 jaar

Ruim een jaar geleden maakten Vomar en AZ bekend een samenwerkingsverband aan te gaan. De supermarktketen en de voetbalclub sloten een sponsorcontract af voor 3 jaar. AZ liet destijds al weten dat de samenwerking tussen de partijen onder meer zichtbaar zal worden door diverse consumentenacties bij de Vomar-winkels, in het Afas Stadion en bij de AZ aangesloten amateurverenigingen in de regio.

‘Kans om naamsbekendheid te vergroten’

Marco Maatman, commercieel directeur van Vomar zei destijds: ‘Dit is voor Vomar een grote kans om de naamsbekendheid verder te vergroten. Ook zijn er volop interessante activatiemogelijkheden. Daarnaast hechten wij vanuit ons mvo-beleid veel waarde aan goede voeding en voldoende beweging. Zaken die we onder meer ook bij de AZ aangesloten amateurverenigingen kunnen gaan uitdragen. AZ en Vomar zijn een perfecte fit.’

Zie ook: Vomar en AZ slaan handen ineen

Reageer op dit artikel