nieuws

Supers zien omzet met vier procent stijgen

Branche & Bedrijf 713

Supers zien omzet met vier procent stijgen
Foto: Koos Groenewold

VOORBURG – De omzet van supermarkten was in augustus vier procent hoger dan in augustus 2017.

Tegelijkertijd daalde de omzet van de speciaalzaken met ruim drie procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in augustus 3,1 procent meer omgezet dan in augustus 2017. Het verkoopvolume groeide met 2,1 procent.

Online omzet twintig procent hoger

De omzet van de totale detailhandel was in augustus 3,4 procent hoger dan in augustus 2017, terwijl het verkoopvolume groeide met 3,2 procent. De online omzet was in augustus bijna 20 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben bijna 14 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met bijna 32 procent.

Samenstelling koopdagen

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in augustus. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 4,5 procent hoger dan in augustus 2017. De omzet van de winkels in non-food groeide in augustus met 2,1 procent. De winkels in kleding realiseerden in augustus de grootste omzetstijging.

Zie ook: Omzet supers stijgt 3,3 procent in juni

Reageer op dit artikel