nieuws

Spar University krijgt concurrent op Uithof

Branche & Bedrijf 1980

Spar University krijgt concurrent op Uithof

UTRECHT – De gemeente Utrecht ziet een ‘kansrijke mogelijkheid’ voor een extra supermarkt op de Uithof.

Die uitspraak doet de gemeente na vragen van GroenLinks Utrecht, meldt De Utrechtse Internet Courant. Naast woningbouw, kunnen aanvullende voorzieningen als een supermarkt opgenomen worden bij de herontwikkeling van Archimedeslaan 16 in Rijnsweerd. Het zou een concurrent betekenen voor Spar University en kan die formule veel klandizie kosten. Althans, als het onderzoek van Utrecht Science Park, Universiteit Utrecht en SSH klopt. Daaruit blijkt dat de vele duizenden bezoekers en bewoners van de Uithof een grotere en betaalbare supermarkt willen.

Overleven als dorpssupermarkt terwijl inwoners weggaan

Overleven als dorpssupermarkt terwijl inwoners weggaan

Kansen bij herontwikkeling Rijnsweerd

In het huidige gebied rondom de universiteit is vaker gekeken naar een extra supermarkt, maar geïnteresseerde partijen beoordeelden het vaak als niet-rendabel. Studenten zijn voornamelijk doordeweeks op de Uithof te vinden en de ruimte voor een supermarkt is beperkt. Nu de gemeente bezig is met de herontwikkeling in Rijnsweerd, is de supermarkt een ‘kansrijke mogelijkheid’ die momenteel wordt onderzocht. Aan de Archimedeslaan komen 1500 tot 2000 studenten- en starterswoningen.

Spar University’s en City Store

In Utrecht zitten onder meer een Spar City Store en twee Spar University’s. Naast de University-formule bij de UU zit er een bij de HU, de Hogeschool Utrecht.

Lees ook: Walmart bood Spar University locaties aan

Reageer op dit artikel