nieuws

Logistieke problemen raken Sligro Food Groep

Branche & Bedrijf 3720

VEGHEL – Foodservicereus Sligro Food Groep, tot voor kort eigenaar van Emté, heeft veel last van problemen rond logistiek. De onderneming heeft kostbare maatregelen moeten nemen om hun klanten te kunnen blijven bedienen.

Logistieke problemen raken Sligro Food Groep
Foto: ANP

Dat schrijft het bedrijf bij de publiciatie van de cijfers over eht derde kwartaal. ‘Zowel binnen als buiten onze sector, neemt de vraag naar personeel in distributiecentra en transport toe, wat in toenemende mate schaarste en tekort aan capaciteit veroorzaakt. De oplossen die we vandaag inzetten om deze capaciteitstekorten op te vangen en onze klanten op een passende wijze te kunnen blijven bedienen, zijn kostbaar’, aldus Koen Slippens en Rob van der Sluijs in hun toelichting.

Minder afhankelijk van traditionele vormen

De onderneming komt met een actieplan om deze problemen aan te pakken. ‘De maatregelen die wij in de komende maanden nemen, zijn er dan ook op gericht om onze capaciteit structureel te vergroten en onszelf minder afhankelijk te maken van traditionele vormen van transport en logistiek. Daarmee kunnen we ook dekosten weer beter beheersbaar maken voor de langere termijn.’

Omzet over drie kwartalen 11,1 procent hoger

De onderneming zag de omzet over de eerste drie kwartalen van 2018 met 11,1 procent toenemen naar €1,7 miljard. Wanneer overnames uit de cijfers worden gehaald blijft een groei van 1 procent over. Sligro Food Groep maakt een periode van verandering door. Supermarktdochter Emté werd afgestoten naar een joint venture van Coop en Jumbo, terwijl de onderneming een grote deal sloot met bierbrouwer Heineken.

Lees ook: Sligro schrapt 200 banen op hoofdkantoor

Reageer op dit artikel