nieuws

‘Jumbo sluit helft Emté’s in Enschede’

Branche & Bedrijf 13748

ENSCHEDE – Jumbo is niet van plan om alle Emté-vestigingen in Enschede om te bouwen naar Jumbo. Mogelijk sluiten drie van de zes winkels hun deuren.

‘Jumbo sluit helft Emté’s in Enschede’
Foto: Distrifood

Dat melden verschillende insiders uit de Twentse supermarktbranche tegen Distrifood. Alle Emté-winkels in Enschede werden bij de verkoop van de formule eerder dit jaar toegewezen aan Jumbo. Hoewel medewerkers van de  Enschedese winkels officieel nog van niks weten, gonst het in de stad van de geruchten. Zoals het er nu naar uitziet, worden alleen de winkels aan de Lage Bothofstraat, de Kuipersdijk en de Magnoliastraat daadwerkelijk Jumbo. De vestigingen aan het Oosterveld, de Akkerstraat en de Johan Wijnoltsstraat worden ofwel gesloten, of doorverkocht aan een andere keten.

Te lage omzet om te renderen als Jumbo

Dat Jumbo uitgerekend in Enschede winkels sluit, is niet gek. Topman Frits van Eerd gaf eerder al aan dat mogelijk nog een pluk Emté-winkels wordt gesloten. Enschede is al overbewinkeld met supermarkten, en Jumbo heeft al vijf winkels in de stad. Ook draaien meerdere van de voormalige Sanders-supermarkten een te lage omzet om te kunnen renderen als Jumbo. Behalve in Enschede zouden ook in buurstad Hengelo, waar ook al drie Jumbo’s zijn gevestigd, niet alle drie Emté-winkels daadwerkelijk worden omgebouwd.

Lees ook: Zes Emté’s in november om naar Jumbo

Reageer op dit artikel