nieuws

‘Boekhoorn erkent cruciale rol franchisers’

Branche & Bedrijf 1774

‘Boekhoorn erkent cruciale rol franchisers’
Foto: Shutterstock

AMSTERDAM – De Hema-franchisers zijn enorm blij met de overname van de warenhuisketen door ondernemer Marcel Boekhoorn. ‘Marcel erkent de cruciale rol van de franchisenemers als één van de pijlers onder het Hema-merk.’

Dat zegt voorzitter Paul Loeff van de Vereniging Aangesloten Bedrijven (VAB Hema). Hij zegt dat ondernemers enthousiast zijn over de overname door zakenman Marcel Boekhoorn en zich weer volledig achter de koers van het bedrijf scharen. ‘De geschilpunten uit het verleden zijn zeer constructief besproken en opgelost’, zegt hij ‘De rechtszaken en opzeggingen zijn van tafel. Over de e-commercekosten zijn nieuwe afspraken gemaakt.’

Conflict met franchisers escaleerde

Hema lag al geruime tijd met de ondernemers achter de franchisezaken in de clinch omdat zij meer wilden profiteren van online verkopen. Deze zaak kwam enkele maanden geleden op straat te liggen, onder meer vanwege een door de franchisers gewonnen rechtszaak. Het conflict escaleerde onder meer door plannen van topman Tjeerd Jegen van Hema om de contracten van een aantal franchisers op te zeggen. In juni haakte de Belgische investeerder Core Equity Holdings nog af bij een overname van Hema voor €1 miljard.

Boekhoorn spreekt franchisers enorm aan

Loeff zegt dat de franchisers hun energie nu weer gaan richten op ‘het geweldige merk Hema, dat we willen laten groeien als nooit tevoren.’ Boekhoorn is volgens de VAB-voorman, die bij het gehele proces intensief betrokken was, een typisch Nederlandse ondernemer. ‘Dat spreekt ons enorm aan en het past ook perfect bij dit Nederlandse bedrijf. Marcel erkent de cruciale rol van de franchisenemers als één van de pijlers onder het HEMA-merk.’

Lees ook: Marcel Boekhoorn koopt warenhuizen Hema

Reageer op dit artikel