nieuws

Walmart bood Spar University locaties aan

Branche & Bedrijf 2702

Walmart bood Spar University locaties aan

UTRECHT – Bij een bezoek van de Walmart-top aan Spar University heeft de Amerikaanse retailreus twee locaties aangeboden om het studentenconcept in de VS te lanceren.

Dat zegt Erwin Binneveld in een filmpje, dat hij en partner Mirjam Bestebreurtje maakten ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van Spar University.

‘Leuk gesprek’ met Walmart-delegatie

Binneveld had naar eigen zeggen een leuk gesprek met de Walmart-delegatie, die een inspiratietour door Europa maakte en daarbij ook Spar University in Utrecht bezocht. ‘Ik werd uitgenodigd om in de VS Spar University neer te zetten. Als je naar het buitenland wilt, hebben we nog twee leuke winkels om Spar University van te maken, werd gezegd. Dus wie weet moeten we daar eens over nadenken.’ Overigens is er sinds het bezoek geen contact meer geweest met Walmart, zegt Binneveld.

Eerste zelfscan-only supermarkt

In het filmpje belicht het ondernemerspaar enkele markante momenten en ontwikkelingen uit de afgelopen 5 jaar. Spar University was bijvoorbeeld de eerste zelfscan-only supermarkt ter wereld en lanceerde eerder dit jaar betaalmethode Skippen, betalen via een Tikkie.

Grotemensenbedrijf

‘Ik zei altijd dat ik zou stoppen als we een handvol winkels hadden, maar inmiddels zijn het bijna twee handen vol’, blikt Bestebreurtje terug op de groei van het bedrijf, van de eerste vestiging op de VU-campus in Amsterdam naar de negen winkels die er nu zijn. ‘We leefden in een flow, het ging allemaal goed. De stap van zes naar negen winkels zou een makkie moeten zijn, maar een aantal dingen hadden we niet echt voorzien. Je wordt dan echt een grotemensenbedrijf, met 180 teamleden. Een goede backoffice was er niet.’

Het Spar University-filmpje:

Reageer op dit artikel