nieuws

Meer dan 100 locaties voor Jumbo in België

Branche & Bedrijf 6252

VEGHEL – Vastgoedpartijen kloppen massaal op de deur van Jumbo om vestigingspunten in België aan te bieden.

Meer dan 100 locaties voor Jumbo in België
Foto: Herbert Wiggerman

De stroom aan opties wordt bevestigd door Jumbo’s vastgoeddirecteur Jan Heuving. ‘Ik denk dat we inmiddels meer dan 100 keer zijn benaderd over een vestigingspunt in België. Elke dag klopt er wel iemand aan met een project’, aldus Heuving.

In 2019 eerste Belgische Jumbo

De supermarktketen wil in 2019 voor het eerst een winkel openen op Belgische bodem. ‘In Q4 van volgend jaar moeten de eerste drie tot vijf vestigingen zijn geopend. Wij richten ons voorlopig alleen op Vlaanderen. Hoe snel we willen uitrollen? Graag heel snel, maar het belangrijkste is dat de start goed is. Dat we de formule, met de Zeven Zekerheden, ook in België overeind houden en alles gebeurt volgens onze richtlijnen. Inclusief lokaal assortiment in de winkels’, zegt de vastgoeddirecteur.

Veel interesse vanuit ondernemers

Heuving kan nog niet kwijt waar de eerste Jumbo in België opent. Hij bevestigt dat verschillende ondernemers interesse hebben getoond, ook ondernemers die momenteel geen Jumbo runnen. ‘We zijn in gesprek met ondernemers van buiten Jumbo en de interesse neemt ook almaar toe. Maar dat geldt ook in Nederland voor onze reguliere supermarkten, de Jumbo City’s en de Foodmarkten’, zegt Heuving. Jumbo-cfo Ton van Veen bevestigde onlangs al aan Distrifood dat verschillende Jumbo-ondernemers interesse hebben om een winkel te openen in België.

In Distrifood 37, die zaterdag 15-09 is verschenen, een uitgebreid interview met Jumbo’s vastgoeddirecteur Jan Heuving. Voor abonnees is dit nummer ook digitaal te lezen.

Reageer op dit artikel