nieuws

Dorpssuper Wijnjewoude ten onder na brand

Branche & Bedrijf 1068

WIJNJEWOUDE – De dorpssupermarkt van ondernemer Johan Bosch in Wijnjewoude die door een brand werd verwoest, wordt niet herbouwd.

Dorpssuper Wijnjewoude ten onder na brand
De dorpssupermarkt, toen nog als Spar, in betere tijden. Foto: Google Streetview

De dorpssuper van Bosch ging 19 juli dit jaar in vlammen op. ‘De direct betrokkenen hebben moeten besluiten de winkel niet opnieuw op te bouwen.’ Dat meldt Spar in een persbericht over winkel die onder de naam Supermarkt Wynjewâld werd uitgebaat door Bosch.

Geen bestaansrecht

Bosch heeft volgens Spar aangegeven dat het opzetten van een nieuwe winkel in een klein marktgebied meer van hem zal vergen dan hem lief is. ‘Het broze bestaansrecht in combinatie met de brand, de uit te keren verzekeringsgelden en de investeringen gemoeid met de heropbouw van de winkel, hebben helaas tot dit besluit geleid’, aldus Spar.

Dorpssuper had het al moeilijk

De supermarkt van Bosch had het voor de brand al moeilijk. Zo was er een week voor de brand nog een bijeenkomst in het dorp waar de toekomst van de supermarkt werd besproken. Bosch zei destijds dat de winkel onvoldoende opleverde om op de langere termijn open te blijven. Dat leverde betrokkenen een positief gevoel op, meldde Omrop Fryslân.

Inwoners teleurgesteld

Spar stelt de teleurstelling van de inwoners te begrijpen na de gesprekken die eerder dit jaar waarbij om de steun van de inwoners werd gevraagd om de winkel voort te zetten. Spar zegt de ondernemer te begeleiden bij de afronding. De beslissing om de winkel niet opnieuw te openen, is ook in goed overleg met Johan Bosch genomen, aldus de formule. Ook de personeelsleden van de winkel zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Oorzaak brand onbekend

De brand die de dorpssuper verwoeste, brak vlak voor sluitingstijd, rond 18.40 uur, uit en werd door een medewerker ontdekt. De brand brak door onbekende oorzaak achterin de winkel in de technische ruimtes uit. Bosch, die de brand ontdekte, en de medewerker wisten zich in veiligheid te brengen.

Reageer op dit artikel