nieuws

AH maakt toetsweek-afspraak met scholen

Branche & Bedrijf 1576

AH maakt toetsweek-afspraak met scholen
Foto: Bert Jansen

TILBURG – Albert Heijn heeft met 25 middelbare scholen in de regio Tilburg afspraken gemaakt over werktijden van scholieren tijdens toetsweken.

Het convenant draait volgens RTL Nieuws om een betere balans tussen school en werk. Scholen zouden steeds vaker merken dat bijbaantjes van leerlingen voor extra druk zorgen, met name tijdens toetsperiodes. Niet kunnen leren voor een proefwerk omdat een leerling teveel moest werken is er nu echter niet meer bij.

AH’s passen roosters aan

De 25 aangesloten scholen leveren voortaan ‘in een vroeg stadium’ hun jaarplanningen aan bij AH, waarna de vijftien winkels in kwestie daar rekening mee houden bij het inroosteren van medewerkers. ‘Ik denk dat wij de eersten zijn die zo’n convenant tekenen’, citeert RTL Nieuws Marco van Vliet, manager van Albert Heijn regio Midden-Brabant. ‘Wij hebben als belangrijke bijbaanwerkgever in Nederland een verantwoordelijkheid. Je moet je voorstellen, onze XL-vestiging in Tilburg heeft 200 scholieren in dienst. Dan is het best een dingetje als je een rooster moet maken en er zijn toetsweken. Het gebeurt dat medewerkers op het laatste moment met wijzigingen komen, omdat de school het toetsrooster heeft aangepast.’

CBL: Uniek convenant

In de nieuwe situatie zal dat beter gaan, verwacht Van Vliet. De scholen spreken tegenover RTL de wens uit dat meer werkgevers rekening gaan houden met toetsweken. Het CBL laat weten dat het Tilburgse convenant uniek is. Nergens anders zijn op zo’n grote schaal dergelijke afspraken gemaakt.

Zie ook: Zes vragen over AH’s nieuwe besturingsmodel

Reageer op dit artikel