nieuws

Vakkenvuller hielp overvallers Aldi Schiedam

Branche & Bedrijf 1893

SCHIEDAM – Een voormalige vakkenvuller van de Aldi in Schiedam is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van tien maanden. Hij heeft twee vrienden geholpen bij het overvallen van de winkel waar hij werkte.

Vakkenvuller hielp overvallers Aldi Schiedam
Foto: Shutterstock

Het betreft de overval op de Aldi aan de Borodinlaan in Schiedam afgelopen februari. Daarbij zette de politie verschillende eenheden en een helicopter in om de twee daders te pakken te krijgen. Deze probeerden op een scooter te ontkomen. Uiteindelijk werd het duo klemgereden en opgepakt. Bij de arrestatie werd één van de twee criminelen in het been geschoten.

Vakkenvuller liet voordeur open

Tijdens de behandeling van de zaak bleek dat de overvallers hulp van binnenuit kregen, zo meldt Vlaardingen24nl. Een 20-jarige vakkenvuller gaf informatie over het feit dat er in de kluis €2100 aanwezig was en dat er door ziekte maar twee medewerkers in de winkel aanwezig waren. Daarnaast zorgde hij ervoor dat hij na sluitingstijd weliswaar de rolluiken zakken, maar de voordeur open.

Rechtstreeks betrokken bij de overval

De twee overvallers drongen door die deur de winkel binnen, bedreigden de aanwezigen en gingen er met de inhoud van de kluis vandoor. Hun tipgever was één van de medewerkers die werd bedreigd. Later werd dus pas duidelijk dat hij rechtstreeks betrokken was bij de overval.

Lees ook: Politie schiet Aldi-overvaller in het been

Reageer op dit artikel