nieuws

Leo Linders: nog maximaal vier jaar

Branche & Bedrijf 2736

NIJMEGEN – Jan Linders-topman Leo Linders gaat nog maixmaal vier jaar door als hoogste baas bij het familiebedrijf. Hij hoopt dat zijn kinderen een plaats binnen het bedrijf krijgen.

Leo Linders: nog maximaal vier jaar
Archieffoto: Distrifood

Dat zegt Linders, nu 63 jaar oud, in een interview met dagblad De Gelderlander. Op de vraag hoe lang hij nog doorgaat, antwoordt hij: ‘Dat zou ik dan zeker niet als eerste tegen de krant vertellen. Maar zeker niet tot na m’n 67ste, als ik mijn pensioenleeftijdheb bereikt. Dat is één ding dat zeker is.’ Over verkoop van het door zijn vader opgerichte bedrijf denkt hij niet te veel na. ‘Je mag nooit nooit zeggen. Maar dat ligt op geen enkele manier in onze doelstellingen of strategie’, aldus Linders in het interview.

Mogelijk opvolging vanuit de familie

Linders volgde zelf zijn vader op. Zijn dochter werkt inmiddels in het bedrijf en het is niet ondenkbaar dat zijn kinderen een prominente rol krijgen. ‘Onze drie kinderen zijn nu 31, 29 en 27, en dit speelt wel binnen de familie.  We praten daar absoluut over. Het is onze hoop dat het gebeurt, dat ze een plaats binnen het bedrijf krijgen en Jan Linders naar een volgende fase brengen. Maar het is wel hun eigen keuze. We zullen ze nooit dwingen, maar we zien wel dat zij er echt mee bezig zijn. Hoe dat vorm gaat krijgen, daar kunnen ze zelf over meebeslissen.’

‘Iemand tot kroonprins maken is erg’

Hij past echter op voor te hoge verwachtingen. ‘Iemand tot kroonprins maken is zo ongeveer het ergste dat je iemand aan kunt doen. Dat is mezelf eigenlijk overkomen. Je gaat verwachtingen opleggen, terwijl je niet weet of iemand daar gelukkig mee is. Maar het verandert ook de verhouding tot je collega’s. Maar als het ooit zover komt dat één van hen een grotere rol wil spelen binnen het bedrijf, dan zou ik dat fantastisch vinden.’

Lees ook: Jan Linders krijgt supermarkt boven rivieren

Reageer op dit artikel