nieuws

Wasteless start pilot tht-kortingen

Branche & Bedrijf 1810

Wasteless start pilot tht-kortingen

AMSTERDAM – Antiverspillingbedrijf Wasteless start in september met een eerste uitrol in Nederland. ‘De eerste handtekening door een formule is gezet’, aldus Ralph de Vries van Wasteless. In eerste testen zou het systeem goed zijn voor 6,8% meer omzet in vers.

Het nieuws van de uitrol komt gelijk met de bekendmaking van een forse kapitaalinjectie in het van oorsprong Israëlische bedrijf. Een groep van succesvolle Nederlandse ondernemers verenigd in het investeringsfonds Slingshot Ventures stapt aan boord, ondersteund door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Het Europese hoofdkantoor komt daarmee in Amsterdam.

Prijs wordt aangepast aan tht

Wasteless heeft een zelflerend algoritme ontwikkeld dat voortdurend de beste prijs ten opzichte van de houdbaarheidsdatum bepaalt. Klanten zien op het electronische schaplabel op het schap en aan de kassa een prijs gekoppeld aan de tht: korte tht maakt een product goedkoper, langere tht betekent een hogere prijs. Wasteless zelf levert een ‘plug-and-play-toepassing’ inclusief de benodigde schaplabels. Daarmee kan het in supermarkten worden uitgerold die nu nog niet met zogenaamde ESL’s werken (electronic shelf labels).

Omzetplus 6,8 procent in pilots

De Vries: ‘Door het algoritme zoekt het systeem voortdurend de beste verkoopprijs. Die kan fors hoger liggen dan de afprijzing van 35 procent die bijvoorbeeld AH nu hanteert. Als iemand dezelfde dag pannenkoeken bakt hoeft hij geen melk met een lange houdbaarheid. Hij hoeft ook niet per se de volle 35 procent korting omdat hij het product toch moet kopen. Daar ligt veel commerciële ruimte.’ De Vries spreekt van een omzetplus van 6,8 procent op de versgroepen in eerste buitenlandse pilots.

Sucesvolle ondernemers in fonds

Slingshot, opgericht in 2015, is een Nederlands venture capital fonds van €50 miljoen gericht op groei en investeringen in technologische start- en scale-ups.  Het kapitaal komt van ‘succesvolle ondernemers’. Bekende bedrijven die hebben geprofiteerd van de investeringen zijn VanMoof (slimme en elektrische stadsfietsen)en Boldking (online verzorgingsproducten/scheermesjes voor mannen).

Lees ook: De Vries ceo bij Wasteless

 

 

Reageer op dit artikel