nieuws

Jumbo test sparen voor kassakorting

Branche & Bedrijf 12122

Jumbo test sparen voor kassakorting

Veghel – Jumbo houdt een test waarbij klanten met de Hallo Jumbo-app digitaal sparen voor kassakorting. De pilot wordt in negen vestigingen gehouden, zowel filialen als franchisewinkels.

Om aan de pilot rond kassakorting deel te nemen, dienen klanten de Hallo Jumbo-app op hun smartphone te installeren, blijkt uit een folder bij een van de testwinkels. Na registratie kunnen ze punten sparen door een streepjescode op het scherm van hun telefoon te laten scannen bij de kassa. Bij 1000 punten krijgen klanten €5 korting op hun aankopen. Ze kunnen ook langer doorsparen voor meer korting. Bij iedere besteding van €1 krijgen klanten een spaarpunt. Daarnaast zijn er productgroepen waar zij bij iedere euro besteding 20 punten extra krijgen.

Iedere twee weken andere spaarversnellers

In de app kunnen klanten hun spaarsaldo checken. Ook zijn daar, en in een mail, iedere twee weken de producten te zien die extra punten opleveren, net als persoonlijke aanbiedingen waarmee sneller wordt gespaard. Jumbo noemt deze aanbiedingen spaarversnellers. Klanten die de app downloaden en zich registreren, krijgen 200 welkomstpunten. De eerste week staan hostesses bij de entree van deelnemende winkels om klanten te helpen om zich te registreren. Klanten zonder smartphone krijgen een klantenkaart. Vanwege de kosten krijgen die slechts 100 welkomstpunten.

Pilot draait bij zes filialen en drie franchise-vestigingen

De app is voor zowel Android als iOs (Apple) sinds begin dit jaar te downloaden.Toen konden echter nog geen punten worden gespaard, maar kregen klanten persoonlijke aanbiedingen. Met de app heeft Jumbo zijn persoonlijke klantenkaart waarmee het aankoopgedrag van klanten kan worden gevolgd. De pilot draait in negen winkels, waarvan drie eigendom zijn van franchisers. Het betreft filialen in Doetinchem, Zutphen, Lochem, Scherpenzeel, Wierden en ’s-Heerenberg en franchisewinkels in Zutphen, Zelhem en Brummen. In Doetinchem en Zelhem ging de proef afgelopen week van start.

Jumbo bevestigt sparen voor kassakorting

Jumbo bevestigt dat een vernieuwde app is gelanceerd, maar wil slechts summier op de pilot ingaan. ‘We zijn gestart met een pilot waarbij we de mening van onze klanten onderzoeken over het sparen voor korting op producten. We kijken naar wensen en behoeften van onze klant en hoe we met onze formule daarop in kunnen spelen. Het is nu nog te vroeg om op verdere vragen in te gaan.’

Reageer op dit artikel