nieuws

AH gaat pilot-super ‘Hoofddorp’ uitrollen

Branche & Bedrijf 6699

AH gaat pilot-super ‘Hoofddorp’ uitrollen
Foto: Distrifood

ZAANDAM – Albert Heijn gaat de pilotwinkel in Hoofddorp verder uitrollen. Na de zomer openen nog eens 24 winkels, waarvan 12 gerund door zelfstandig ondernemers.

Dat zegt AH-directeur Wouter Kolk in een groot interview met Foodmagazine dat later deze maand verschijnt.De winkel is vernieuwend in vers en technologie: touchscreens, digitale schermen en elektronische schaplabels. Wouter Kolk: ‘De 24 vervolgwinkels krijgen een ‘+ 1’-concept. Stel dat het element in Hoofddorp een 7 of 8 verdient, dan wordt het uitgerold naar een 8 of 9. We kijken daarbij naar klantenfeedback, we kijken naar cijfertjes. Naar alles.’

Uitrol elektronische schaplabels

Over de uitrol van elektronische schaplabels naar de hele AH-formule is nog geen definitief besluit gevallen: ‘Ik zou het wel willen, maar het is ook een forse investering en wij kunnen dat op de een of manier toch niet helemaal rondrekenen.’

Albert Heijn moet totaal digitaal worden

Uiteindelijk is de ambitie volgens Kolk wel dat de supermarkten totaal digitaal worden. ‘Je wilt geen papier meer in je winkel, maar ook niet in de backoffice, nergens niet. Maar een volledig digitaal winkelbeeld moet ook lekker smoelen. Kunnen wij er goed de formule mee uitdragen, goed communiceren? Wij zoeken nog naar de juiste case, ook voor de onder-
nemers die erin moeten willen investeren.’

Zie ook: AH vernieuwt in vers: eerste foto’s en video

Reageer op dit artikel