nieuws

AH breidt proef mobiel betalen uit

Branche & Bedrijf 1046

AH breidt proef mobiel betalen uit

ZAANDAM – Albert Heijn breidt de proef met mobiel betalen via Appie uit. Klanten kunnen in meer winkels met de vernieuwde Appie-app betalen. Ook is er naast Android een iOS-versie beschikbaar gesteld. Voor deze test werkt AH samen met betaaldienst Adyen.

Naast in Utrecht en Haarlem, kunnen klanten nu ook in Delft, Nieuw-Vennep, Purmerend, Tilburg, Zoetermeer en Leiden de nieuwe functie van de app testen, bericht Computable. De uitbreiding is in lijn met de verwachtingen. Op 14 juni berichtte Distrifood al dat voor de proef drie maanden zijn uitgetrokken, en dat de iOS-versie begin juli zou verschijnen. Deelnemende klanten hoeven niet meer langs een kassa en betalen met de barcode in de Appie-app. Dit gebeurt met iDeal of creditcard.

AH Appie-app maakt boodschappenlijstjes

Begin juni schreef Distrifood dat de vernieuwde app ook opties heeft als het maken van geautomatiseerde boodschappenlijstjes, gebaseerd op eerdere aankopen. Bediening met de duim is eenvoudiger gemaakt, de barcodescanner beter en via de app worden meer persoonlijke aanbiedingen getoond.

Zie ook: AH test Appie app-betalen

Reageer op dit artikel