nieuws

Vomar krijgt nieuwe supermarkt in Ter Aar

Branche & Bedrijf 4541

Vomar krijgt nieuwe supermarkt in Ter Aar

NIEUWDORP – Supermarktketen Vomar krijgt een nieuwe supermarkt in Ter Aar. Het gaat om een 1800 vierkante meter grote winkel die achter de Intratuin wordt gebouwd.

Dat meldt AD op zijn website. Het betreft een project van Hoorne Vastgoed, dat enkele duizenden vierkante meter grond kocht achter het tuincentrum voor €4,5 miljoen. Behalve de nieuwe supermarkt komt er ook nog andere detailhandel op het terrein. Hoorne Vastgoed was oorspronkelijk de vastgoedtak van Vomar, maar werd zo’n tien jaar geleden verzelfstandigd. De komst van de Vomar is niet onomstreden aangezien de winkel buiten het centrum van Ter Aar komt. Volgens Jan Heeremans van het vastgoedbedrijf is de komst echter onherroepelijk. ‘Wij hebben de grond gekocht en gaan uitvoering geven aan de omgevingsvergunning die we hebben. Wij voldoen aan alle vereisten’, vertelt hij in de krant.

Dirk nu nog grootste supermarkt

In het centrum van Ter Aar zijn al een Aldi, een Dirk en een Spar gevestigd. Met bijna twaalfhonderd vierkante meter is de Dirk op dit moment nog de grootste supermarkt van de plaats met ruim negenduizend inwoners. Namens de ondernemers in de binnenstad zegt Leo Kooyman in de krant de komst niet toe te juichen en noemt het oneerlijke concurrentie. Aan de komst van de Vomar valt niets meer te doen. ‘Destijds is met de beste bedoelingen een vergunning afgegeven, zodat de Intratuin later gemakkelijk zou kunnen uitbreiden. Maar er werd geen rekening gehouen met verkoop van die grond’, zo wordt Kooyman geciteerd.

Zie ook: Vomar: snelstgroeiende super van Nederland

 

Reageer op dit artikel