nieuws

Verkoop Hema afgeblazen

Branche & Bedrijf 3791

Verkoop Hema afgeblazen
© Fotopersburo Bert Jansen

AMSTERDAM – De verkoop van de Hema aan het Belgische Core Equity gaat niet door.

De investeerder heeft de overnamegesprekken definitief afgebroken omdat er geen overeenstemming kon worden bereikt over de  aanpassing van de contracten van franchisenemers van de Hema. Dat meldt De Telegraaf op basis van ingewijden.

E-commerce

Core Equity vindt dat het de plannen voor e-commerce niet kan uitvoeren zolang franchisenemers een aanzienlijk deel van de winst uit onlineverkopen opeisen. Het afbreken van de gesprekken is volgens de krant een enorme klap voor eigenaar Lion Capital. Het is al de derde keer dat een overname mislukt.

Mogelijk beursgang

De bronnen van De Telegraaf zeggen dat Hema nog wel in gesprek is met andere kopers. Ook zou een beursgang van het warenhuis voor 2019 weer op tafel liggen. Die lezingen worden volgens de krant echter door marktpartijen in twijfel getrokken. Hema en Core Equity wilden geen commentaar geven.

Reageer op dit artikel