nieuws

Overvaller Jumbo verstopte zich op wc

Branche & Bedrijf 3411

Overvaller Jumbo verstopte zich op wc
Foto: Shutterstock

EINDHOVEN – De man die vorig jaar augustus een Jumbo in Woensel overviel, verstopte zich voor de daadwerkelijke overval een half uur op het bezoekerstoilet.

Dat maakte de politie dinsdag aan de hand van camerabeelden bekend in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant. Op de beelden van de beveiligingscamera’s is te zien dat de gekleurde man de winkel binnenkomt en met een vel papier en mobiele telefoon in de hand door de winkel loopt.

Half uur op toilet

Even later gaat de in het zwart geklede man rond 19.30 het bezoekerstoilet in. Daar blijft hij zeker een half uur zitten. Als later een medewerker langs het toilet loopt, komt hij tevoorschijn. Hij zegt dat hij een mes heeft, bedreigt de vrouw en zegt naar de kluis te willen. In het kantoor aangekomen opent de doodsbange vrouw, die zegt het mes nooit gezien te hebben, de kluis voor de overvaller. Die stopt zoveel mogelijk geld in een door hem meegebrachte tas en gaat er vandoor. Sindsdien is hij spoorloos.

Overvaller vaker in winkel

De politie vermoedt dat de man voorafgaand aan de overval vaker in de winkel is geweest om de boel te verkennen. Hij wist immers precies op welk tijdstip hij waar moest zijn om niet ontdekt te worden. De politie hoopt alsnog op tips die naar de man leiden. De overvaller droeg zwarte kleding en witte Nike Air Max-sportschoenen.

Bekijk hieronder de uitzending van Bureau Brabant:

Reageer op dit artikel