nieuws

Opnieuw wateroverlast bij Jumbo Nieuwkoop

Branche & Bedrijf 1748

Opnieuw wateroverlast bij Jumbo Nieuwkoop
De overlast eerder deze week. Foto: Jumbo Nieuwkoop.

NIEUWKOOP – Jumbo Nieuwkoop is donderdag opnieuw getroffen door wateroverlast. Dinsdagavond al was franchisenemer Bas Bobeldijk gedwongen vroegtijdig te sluiten na een hevige hoosbui.

Bij de zwaar getroffen Jumbo aan het Kennedyplein was het gisteren aan het eind van de ochtend weer raak, meldt het AD.  ‘Gelukkig lang niet zo erg als dinsdagavond toen de hele winkel blank heeft gestaan’, zegt bedrijfsleider Robin de Vries tegen de krant.

Afgedekt met plastic

Schappen van enkele straatjes in de supermarkt werden gisteren afgedekt met plastic.  Door verstopping van het riool kon het regenwater niet van het dak af en dat leidde tot lekkage. Een enorme hoosbui leidde dinsdag bij de Jumbo tot zeer ernstige wateroverlast. Het dak kon ook toen de enorme hoeveelheid regen niet verwerken en daardoor stroomde het water in de winkel. Dankzij de hulp van medewerkers en inwoners van Nieuwkoop kon de winkel woensdag toch weer om 8.00 uur open.

Vijf centimeter water

‘Er stond op een gegeven moment zo’n 5 centimeter water op de vloer’, zei ondernemer Bas Bobeldijk eerder deze week tegen Distrifood. Met allerijl opgeroepen medewerkers en de spontane aangeboden hulp van inwoners van Nieuwkoop werden zoveel mogelijk levensmiddelen gered.

Zie ook: Jumbo Nieuwkoop overstroomd na hoosbui

Meer over de overlast bij deze Jumbo in Distrifood van zaterdag 2 juni.

Reageer op dit artikel