nieuws

Directiewissels Albert Heijn en Etos

Branche & Bedrijf 11114

Directiewissels Albert Heijn en Etos
Saskia Egas Reparaz. Foto: Diederik van der Laan.

ZAANDAM – Albert Heijn en Etos voeren enkele wijzigingen door in de directie. Jan Derek Groenendaal vertrekt bij Etos en wordt opgevolgd door Saskia Egas Reparaz.

Egas Reparaz wordt general manager bij Etos, terwijl Groenendaal verantwoordelijk wordt voor European Strategic Projects, daarbij Wouter Kolk ondersteunend in diens eerder aangekondigde nieuwe rol bij Ahold Delhaize in Europa en Indonesië. Marit van Egmond wordt benoemd in de nieuwe rol van EVP Commerce Albert Heijn.

Egas Reparaz was marketingdirecteur

Saskia Egas Reparaz was de afgelopen drie jaar directeur marketing, format, communicatie (MFC) bij Albert Heijn. Onder haar leiding werd volgens Albert Heijn ‘op succesvolle wijze een meer open en transparante communicatiekoers ingeslagen waarbij dialoog voorop staat.’ Spaaracties werden vernieuwd met AR/VR-technieken en zij stond aan de wieg van het platform Appie Today, de social zender van Albert Heijn met programma’s gemaakt voor en door klanten en medewerkers over datgene wat hen bezighoudt.

Etos drie keer beste drogist onder Groenendaal

Onder leiding van Jan-Derek Groenendaal is Etos drie keer verkozen tot Beste Drogist van Nederland. Het merk is vernieuwd, met meer focus op health & beauty. Daarnaast bracht Jan-Derek de Etos eigen-merkproducten de grens over naar andere Ahold Delhaize merken in België, Tsjechië en de VS, een ervaring die goed van pas komt bij zijn nieuwe verantwoordelijkheid.

Van Egmond in nieuwe rol

Naar aanleiding van deze benoemingen ontstaat de nieuwe rol van EVP Commerce, verantwoordelijk voor marketing, format en merchandising & sourcing. ‘Dit zorgt voor kortere lijnen en meer slagvaardigheid en snelheid, belangrijk in de in rap tempo veranderende retailwereld’, aldus Albert Heijn. ‘Marit van Egmond heeft met haar team in de afgelopen jaren succesvol een beweging in gang gezet om het assortiment te vernieuwen en gezonder te maken. Naast het assortiment is ook een aantal vernieuwende concepten in de markt gezet, zoals Bakery Café, Allerhande Box en Product Pitch.’

Kolk: mooi voorbeeld van talent binnen AH

Wouter Kolk, CEO Albert Heijn en COO Ahold Delhaize Nederland en België: ‘De benoemingen van vandaag zijn een mooi voorbeeld van het talent binnen Ahold Delhaize en de kansen die dat biedt. Ik wens Saskia, Marit en Jan-Derek alle succes.’

Reageer op dit artikel