nieuws

Coop, Detailresult en Spar in zee met Payconiq

Branche & Bedrijf 4452

Coop, Detailresult en Spar in zee met Payconiq
Frank van Tussenbroek van Payconiq bij een AH To Go (Archieffoto)

AMSTERDAM – Coop, Detailresult en Spar zijn de supermarktketens die gaan samenwerken met Payconiq. De betaalapp maakt het mogelijk met de mobiele telefoon te betalen.

Payconic zet de volgende stap om mobiel betalen mogelijk te maken in Nederland. Vanaf vandaag is de betaalapp door iedereen met een Nederlandse bankrekening te gebruiken. De betaaldienst maakt vandaag ook bekend dat er in de komende maanden bij steeds meer verkooppunten kan worden betaald.

QR-code scannen en afrekenen

Consumenten rekenen af door met hun mobiele telefoon een QR-code te scannen, het bedrag te controleren en te bevestigen met pincode of vingerafdruk. In Distrifood van 24 februari 2018 maakte Frank van Tussenbroek van de betaalapp al bekend dat naar verwachting dit jaar Nederlandse supermarktketens zouden aansluiten.

Eerste lijst van winkels

Payconic maakt nu de eerste lijst bekend van winkels, supermarkten en restaurants die voornemens zijn met Payconiq te gaan samenwerken. Dit zijn onder andere Coop, Dekamarkt, Dirk, Spar, Albron, Deonlinedrogist.nl, Flinders.nl, Ici Paris XL, Jeans Centre, Karwei, La Place, Bruna en Zeeman. Daarnaast worden binnenkort loyaltyprogramma’s toegevoegd aan de app, zodat consumenten bij hun betaling automatisch punten sparen en korting krijgen.

Grote groep essentieel

Guido Vermeent, ceo Payconiq Nederland: ‘Om mobiel betalen in Nederland groot te maken, is een grote groep winkeliers die mobiel betalen ondersteunt essentieel. Deze winkeliers kiezen met Payconiq voor innovatie op het gebied van mobiel betalen en loyalty.’

Duizenden winkels in Luxemburg en België

De eerste fase, die dit jaar van start ging, is volgens Payconic succesvol afgerond. Toen kregen ruim 20.000 rekeninghouders bij ING en Rabobank toegang tot de app. Vanaf vandaag biedt Payconiq een koppeling met rekeningen van alle Nederlandse banken. Iedereen kan nu dus met Payconiq betalen, op zowel Android- als iOS-toestellen. In België en Luxemburg kan er al bij ruim 50.000 winkeliers worden afgerekend op deze wijze. Payconiq heeft de ambitie om door te groeien tot een Europees digitaal betaalplatform.

Zie ook: Coop, Deen, Dirk, Spar en Deka in betaalapp

Reageer op dit artikel