nieuws

AH experimenteert met bezorgmodellen

Branche & Bedrijf 3197

AH experimenteert met bezorgmodellen

ZAANDAM – Albert Heijn test momenteel verschillende nieuwe bezorgvarianten.

De marktleider zoekt manieren om de boodschappen efficiënter en milieuvriendelijker bij de klant thuis af te leveren.

Langere en kortere bezorgblokken

‘We testen op dit moment in enkele, vooral wat dunner bevolkte, gemeentes verschillende varianten’, zegt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh. ‘Denk aan iets langere bezorgblokken (van 2 naar 3 uur, red.), een combinatie van langere en kortere bezorgblokken, of een schema waarbij we de ene dag in de ochtend  komen en de volgende dag in de middag of avond.’ Voor de pilots is geen einddatum bepaald.

Bezorgingen die op elkaar aansluiten

Albert Heijn streeft ook, net als Picnic, naar bezorgingen die op elkaar aansluiten. ‘Uiteindelijk is het zonde als er in een straat meerdere bestellingen op een dag zijn die allemaal op een ander tijdstip geleverd worden. We willen het voor klanten inzichtelijker maken hoe het bezorgschema in hun buurt is en ze informeren over voordelen van het aansluiten op andere bezorgingen in de straat. Hier gaan we de komende maanden verder aan werken’, zegt Aspeslagh. ‘Daarbij helpen nieuwe technieken die het mogelijk maken klanten al om 7 uur ’s ochtends te laten weten hoe laat we komen.’

Reageer op dit artikel