nieuws

Van den Tweel verkoopt supers Curaçao

Branche & Bedrijf 12440

Van den Tweel verkoopt supers Curaçao
Van den Tweel supermarket op Curaçao. Foto: Facebook

NIJKERK – Albert Heijn-franchisenemer Gerard van den Tweel (73) verkoopt zijn supermarkten op Curaçao, Bonaire en Aruba.

De nieuwe eigenaar is de Jamaicaanse supermarktbaas Gassan Azan, die een meerderheidsaandeel in de Van den Tweel-groep heeft gekocht, meldt de NOS.

Net Nederlandse AH

Met de verkoop van vijf filialen gaat een stukje Nederland in de tropen over in Jamaicaanse handen. Wie op de eilanden een winkel van Van den Tweel binnenstapt en de warmte vergeet, heeft het idee dat hij een Nederlandse Albert Heijn betreedt; een groot deel van het assortiment is hetzelfde en ook de winkelaankleding is bijna identiek.

Geen AH meer op gevel

De winkels doen weliswaar aan AH denken, sinds vorig jaar november prijkt die naam echter niet meer op de gevel. Toen werd bekend dat de multi-franchiser onder eigen naam verder ging. Het AH-blauw werd vervangen door paars. En de naam AH werd vervangen door Van den Tweel Supermarket, meldde het Antilliaans Dagblad destijds.

Leeftijd

Vanwege zijn leeftijd heeft Van den Tweel zijn aandelen van de hand gedaan. ‘Ik ben 73 en dan moet je langzamerhand nadenken over hoe het verder moet. Mijn kinderen die in mijn winkels in Nederland werken, voelen er niet voor om op de Caribische eilanden aan de slag te gaan.’

AH-vlaggen

Volgens de supermarktbaas uit Nijkerk verandert er niets: ‘De uitstraling blijft gelijk, net als het Nederlands georiënteerde assortiment.’ De Van den Tweel-supermarkten zijn ongekend populair op de eilanden, waar alleen op Curaçao al maandelijks 4500 Nederlanders op vakantie komen.

Van den Tweel blijft vier jaar adviseur

Van den Tweel blijft de komende vier jaar betrokken bij ‘zijn’ supermarkten. ‘Ik behoud een minderheidsaandeel om de nieuwe eigenaar bij te staan in de organisatie van mijn winkels op de Caribische eilanden.’

Reageer op dit artikel