nieuws

Tweede Plastic Attack bij AH in Amsterdam

Branche & Bedrijf 4763

Tweede Plastic Attack bij AH in Amsterdam

AMSTERDAM – Actiegroep Plastic Attack hield gisteravond een demonstratie in de Albert Heijn op het Museumplein. Eerder was de AH aan de Korenbeurs in Groningen doelwit.

Met winkelwagentjes vol verpakkingsmateriaal wilden de actievoerders een statement maken tegen het in hun ogen onnodige gebruik van plastic, meldt AT5.

Zo veel mogelijk producten

De actievoerders kochten vele artikelen, waarvan zij vinden dat er geen plastic verpakking bij hoort. Ook verzamelden zij het plastic en toonden dat aan klanten en aan vertegenwoordigers van de marktleider.

Grote speler

‘Wij vinden dat supermarkten echt veel minder plastic verpakkingen kunnen gebruiken’, liet actievoerder Rosa Leijdekkers weten aan AT5. ‘Albert Heijn is een hele grote speler die bepaalt hoe voedsel wordt aangeleverd, dus supermarktketens hebben daar een hele grote rol in.’ Woordvoerder Marc Potma van Albert Heijn liet de Amsterdamse zender weten dat de actievoerders een prima signaal afgeven. ‘We zijn echt blij dat ze naar ons toekomen en ons laten zien dat de klant dit belangrijk vindt. Op deze manier kunnen wij hele goede ideeën verzamelen. Ieder goed idee dat ons kan helpen om plastic verpakkingen te verminderen is voor ons ook een win’.

Roep om plastic pact

Enkele weken geleden stelden de Kamerleden Corrie van Brenk (50Plus), Gijs van Dijk (PvdA) en Jessica van Eijs (D66) Kamervragen over een plastic pact. Ze achten dit pact naar Brits voorbeeld, ook in Nederland wenselijk. Tientallen bedrijven, waaronder de supermarkten Lidl, Tesco en Asda als ook Coca-Cola, Unilever en Procter & Gamble, hebben zich verenigd in het UK Plastics Pact. In 2025 moeten al hun nieuwe plastic verpakkingen recyclebaar of composteerbaar zijn.

Zie ook: Eerste Nederlandse Plastic Attack in Groningen

Reageer op dit artikel