nieuws

Jumbo pronkt met uitslag Kassa-test

Branche & Bedrijf 11211

Jumbo pronkt met uitslag Kassa-test

VEGHEL – Supermarktketen Jumbo pronkt in advertenties vanmorgen met de uitslag van het prijsonderzoek van het televisieprogramma Kassa. Jumbo kwam daar als goedkoopste supermarkt uit, voor Coop en Lidl.

‘Jumbo is het het tv-programma Kassa opnieuw uitgeroepen tot de goedkoopste supermarkt van Nederland. Volgens Kassa is Jumbo zelfs euro’s goedkoper dan de discounters Lidl en Aldi’, zo juicht de supermarktketen in de advertentie. ‘Jumbo werkt altijd aan de laagste prijzen. Daarom hebben we als enige supermarkt in de winkel én online de laagste prijsgarantie waar je op kunt rekenen. Natuurlijk zijn we erg blij met de uitslag en bedanken we al onze klanten en onze collega’s die Jumbo elke dag beter maken.’

‘Boodschappen flink duurder’

Het televisieprogramma Kassa besteedde afgelopen zaterdag aandacht aan het prijsniveau in de Nederlandse supermarkten. Het programma trekt daarbij de conclusie dat boodschappen in Nederland het afgelopen jaar flink duurder zijn geworden. In het onderzoek werden de prijzen gemeten bij Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl en Plus-winkels in de regio Utrecht. Daarbij werden van 26 artikelen het goedkoopste product gekocht. In totaal was het programma voor dit pakket boodschappen in 2017 €202,50 kwijt en een jaar later €218,10, een toename van 7,74 procent.

Kaas en appelmoes

Vooral kaas en appelmoes zijn volgens Kassa stevig in prijs gestegen. Aardappelen zijn juist goedkoper. Op supermarktniveau komt Jumbo dus als goedkoopste uit de test, gevolgd door Coop. Daarna volgen Lidl, Plus, Aldi en Albert Heijn.

Reageer op dit artikel