nieuws

Sociale super Vlaardingen moet sluiten

Branche & Bedrijf 3379

Sociale super Vlaardingen moet sluiten
Super van Lopik met initiatiefnemer Eric Dijkhuizen (l). Foto : Roel Dijkstra

VLAARDINGEN – De supermarkt voor minima in Vlaardingen moet noodgedwongen sluiten. De coöperatie Vlaardingen Werkt is failliet.

Dat meldt het AD.  De supermarkt voor minima opende vorig jaar april met een assortiment van circa 1500 producten.

Samenwerking met Jumbo en MCD

Initiatiefnemer Eric Dijkhuizen ging daarvoor een samenwerking aan met lokale vestigingen van Jumbo en MCD. Die leverden het grootste deel van de producten tegen gereduceerde prijzen. Het assortiment bestond vooral uit huismerken van de twee formules.

Faillissement aangevraagd

Zorgwethouder Cees Oosterom laat het AD weten dat de sluiting hem enorm spijt, maar dat er geen ontkomen aan was.  Het faillissement is dinsdagmiddag aangevraagd, laat Ben van de Velde, voorzitter van de coöperatie, de krant weten. Volgens hem is sprake van liquiditeitsproblemen. ‘Het is een heel lang verhaal, we zitten al jaren op het randje. We zijn een sociale onderneming en kunnen niet zonder extra geld. Het is voor ons onmogelijk alle kosten zelf terug te verdienen.’

Onder de paraplu van de coöperatie viel onder meer Super van Lopik. Veel mensen wilden volgens Van de Velde de volle prijs van een product niet betalen. ‘Met alleen klanten die 50 procent korting krijgen, red je het niet’, laat hij het AD weten.

Zie ook: Vlaardingen krijgt sociale supermarkt

Reageer op dit artikel