nieuws

Coop verwijdert alle geldautomaten

Branche & Bedrijf 4091

Coop verwijdert alle geldautomaten

VELP – Coop verwijdert de geldautomaten uit de filialen. De keten is genoodzaakt dit besluit te nemen vanwege plof- en ramkraken in verschillende winkels. Ondernemers krijgen het dringende advies het besluit te volgen.

Met het oog op de veiligheid van medewerkers en klanten laat Coop de geldautomaten uit de filialen weghalen, meldt de supermarktketen in een persbericht.

Onverantwoord geworden

De aanwezigheid van de automaten is een belangrijke oorzaak voor overvallen in supermarkten. Omdat de laatste jaren veel bankfilialen zijn gesloten, zijn geldautomaten in de supermarkt gemeengoed geworden. Door de genoemde voorvallen in zijn winkels vindt Coop het echter onverantwoord om de geldautomaten te behouden.

Geldverstrekking primair taak bank

Commercieel directeur Gerard Koning van Coop: ‘De aanwezigheid van automaten vinden wij niet langer verantwoord. Hoewel wij deze service voor onze klanten, door het verdwijnen van de banken uit het straatbeeld, enkele jaren geleden naar ons toe hebben getrokken, hoort geldverstrekking primair bij de bank te liggen en zijn supermarkten er hoofdzakelijk voor de boodschappen.’

Vanaf heden

Coop voelt zich als coöperatie verantwoordelijk voor medewerkers en klanten. ‘We vinden het belangrijk om goede services te bieden, maar veiligheid staat altijd voorop. Vanaf heden verwijderen wij de automaten uit onze winkels en worden klanten hierover geïnformeerd’, zegt Koning en adviseert ondernemers het besluit te volgen.

Pinbetalingen nemen toe

Al een aanzienlijk en toenemend deel van de transacties aan de kassa’s wordt bij Coop met pin betaald. Coop roept klanten op om hun aankopen met pin te betalen. Dit zorgt voor minder cash in de supermarkten, waardoor de risico’s zoveel mogelijk worden beperkt. Coop rekent erop dat het pinpercentage door het verdwijnen van de geldautomaten verder toeneemt.

Zie ook: Rabobank gaat geldautomaten bewaken

Reageer op dit artikel