nieuws

AH’ers eisen bouwstop Hoogvliet

Branche & Bedrijf 5148

AH’ers eisen bouwstop Hoogvliet

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK – Twee franchisenemers van Albert Heijn willen dat de bouw van een filiaal in Hazerswoude-Rijndijk door de bestuursrechter wordt stilgelegd.  

AH-franchisers Onno Beugelsdijk in Hazerswoude-Dorp en Arjan Konincks van de AH in Koudekerk aan den Rijn proberen de komst van het nieuwe filiaal van Hoogvliet via de bestuursrechter te voorkomen. Afgelopen dinsdag, 24 april, diende een spoedprocedure. Hoogvliet wil de winkel, afhankelijk van het besluit van de bestuursrechter, op 12 juli openen, meldt het Leidsch Dagblad.

Vrees voor voortbestaan

Volgens Konincks kan Koudekerk wel eens zonder supermarkt komen te zitten als de nieuwe Hoogvliet open mag. Hij vreest veel klanten te zullen verliezen. ‘Dan kan ik de tent wel sluiten’, zei hij bij de bestuursrechter, zo meldt Omroep West.

Filiaal vervangt twee kleine winkels

Hoogvliet vervangt met de nieuwe supermarkt twee oudere kleinere vestigingen. Het nieuwe filiaal komt tegenover een Jumbo. Die keten liet eerder al bezwaren vallen. Jumbo ziet de twee zaken naast elkaar als een klantentrekkende versterking.

Concentratie niet volgens detailhandelsbeleid

Dat is juist wat Konincks en Beugelsdijk vrezen. Volgens Konincks is de concentratie van supermarkten op een plek in Hazerswoude-Rijndijk bovendien in strijd met het gemeentelijke detailhandelsbeleid. Volgens hem stelt dat juist dat de winkelcentra in beide dorpen gelijkwaardig moeten worden en dat er daarom niet op één plek groei kan plaatsvinden.

‘Bezwaar te laat

De gemeente Alphen aan den Rijn en Hoogvliet stellen dat de twee te laat zijn met hun verzoek om een bouwstop. Dat had acht maanden geleden moeten gebeuren, toen de gemeente een vergunning verleende, betoogde de advocaat van Hoogvliet. De AH-ondernemers stelden op hun beurt dat ze er pas onlangs achter kwamen dat Hoogvliet aan het bouwen is. Daar gelooft Hoogvliet dan weer niks van.

Hoogvliet hoe dan ook open

Het nieuwe filiaal van Hoogvliet, met 1100 vierkante meter flink groter dan de oude vestigingen, gaat volgens de keten hoe dan ook open. Wellicht niet op 12 juli als de Staatsraad roet in het eten gooit, maar dan gebeurt het later alsnog, is de supermarktformule vol vertrouwen.

Reageer op dit artikel