nieuws

‘Amazon zorgt in NL voor aardverschuiving’

Branche & Bedrijf 7286

‘Amazon zorgt in NL voor aardverschuiving’
Foto: Shutterstock

ZWOLLE – Winkels en webwinkels in Nederland moeten zich zorgen maken over de komst van de Amerikaanse webwinkelgigant Amazon naar Nederland. De helft van de producten van Amazon zijn goedkoper dan vergelijkbare artikelen bij gevestigde Nederlandse webwinkels.

Dat concludeert vergelijkingswebsite Vergelijk.nl. De site bekeek een aantal populaire artikelen die ook op Amazon.de worden aangeboden en stelt dat Bol.com, Coolblue en andere Nederlandse winkels vaak duurder zijn. Zodra Amazon helemaal naar Nederland komt, zal dat volgens de vergelijkingssite dan ook een ‘aardverschuiving’ teweegbrengen in het winkellandschap.

Geruchten over actiever Amazon

Amazon verkoopt al jaren boeken in Nederland, maar de geruchten over een breder aanbod via Amazon.nl namen toe met de lancering van Amazon Prime in Nederland. Die dienst is gericht op snelle bezorging en toegang tot onder meer onlinevideo. Overigens is via de Duitse tak van de webwinkel ook al een breder aanbod beschikbaar in Nederland. Amazon.de is ook in het Nederlands beschikbaar.

Concurentie voor Ahold Delhaize

Met dochteronderneming Bol.com heeft Ahold Delhaize in Nederland de onlinemarktleider in huis. Het warenhuis heeft 2017 afgesloten met een omzet van €1,6 miljard. Dat is overigens op de totale wereldwijde omzet van het concern van ruim €62 miljard nog een relatief kleine speler. 

Lees ook: ‘Amazon opent meer Go-winkels’

Reageer op dit artikel