nieuws

Raad van State beslist over Lidl Eibergen

Branche & Bedrijf 2143

Raad van State beslist over Lidl Eibergen

EIBERGEN – De Raad van State moet zich binnenkort uitspreken over de vraag of Lidl zich wel of niet in Eibergen mag vestigen.

De komst van Lidl is al jaren een heet hangijzer in Eibergen, aldus dagblad Tubantia. Nadat het Duitse supermarktconcern een vergunning van de lokale autoriteiten had weten te bemachtigen, probeerden andere supermarkten (onder meer de AH van de broers Gerald en Toine ten Have) in de Oost-Gelderse plaats de komst van Lidl tegen te houden. Zij vonden dat Eibergen (11.000 inwoners) met Plus, AH en Jumbo meer dan voldoende supermarkten had. Al die bezwaren werden door de gemeente van de hand gewezen.

Verkeersoverlast

Ditmaal komt het bezwaar van voormalig Plus- en Jumbo-ondernemer Jan Leussink. Hij is eigenaar van het pand van Plus-ondernemer Marc Koenders in Eibergen. Volgens Leussink levert de komst van Lidl naar de door de gemeente aangewezen plek verkeersoverlast op. Tegenover Tubantia zegt de advocaat van Leussink dat zijn cliënt niet ageert tegen de komst van een nieuwe supermarkt, maar wel tegen de plek die de gemeente daarvoor heeft aangewezen.

Lees ook: Aldi-plannen Uden stuiten op verzet

 

Reageer op dit artikel