nieuws

‘Overname Emté hindert nieuwbouw niet’

Branche & Bedrijf 5479

‘Overname Emté hindert nieuwbouw niet’

SINT-MICHIELSGESTEL – De deze week aangekondigde overname van Emté door Jumbo en Coop heeft geen gevolgen voor de nieuwbouwplannen voor een supermarkt in het Brabantse Sint-Michielsgestel. ‘Simpel gezegd: wat eerst voor Piet gebouwd zou worden, wordt straks voor Jan gebouwd.’

Dat zegt Johan van de Ven van projectontwikkelaar Concept.nl in Brabants Dagblad. Volgens de krant is de bouw van een nieuwe Emté van groot belang voor het centrumplan in Sint-Michielsgestel. Het betreft de vervanging van de huidige vestiging van de dochteronderneming van Sligro Food Group in de plaats.

Nieuwbouw vijfhonderd meter groter

Over de nieuwbouw is jarenlang gesproken. Het betreft een nieuw pand met een grootte van 1600 vierkante meter, vijfhonderd meter groter dan de huidige Emté. ‘Supermarkten willen nu eenmaal groter om hun assortiment beter aan de consument aan te bieden. En we staan op het punt de bouwvergunning aan te vragen. Zover zijn we nu’, zo wordt de projectontwikkelaar geciteerd.

Nog niet duidelijk wie het vestigingspunt krijgt

In Sint-Michielsgestel zitten op dit moment vier supermarkten, behalve de bestaande Emté zijn dat ook vestigingen van Albert Heijn, Aldi en Jumbo. De kopers van Emté, Jumbo en Coop, hebben nog niet bekendgemaakt hoe de winkels van Emté verdeeld gaan worden. Dus is ook nog niet duidelijk aan wie de nieuwbouw in het centrum van Sint-Michielsgestel is toegewezen. Coop is nog niet vertegenwoordigd.

Overname gaat nog tijd vergen

Brabants Dagblad citeert Sligro-woordvoerder Wilco Jansen over de verdeling. ‘Het zal nog zeker tijd vergen voordat de deal met Jumbo/Coop helemaal rond is. Dan zal daarna de Autoriteit Consument & Markt nog naar de overname kijken. Die beoordeelt onder meer het ‘gelijke speelveld’ van verschillende formules voor de consument. Als Jumbo in Gestel te sterk aanwezig is, zal dat inhouden dat voor de formule Coop wordt gekozen.

Zie ook:Grote overlap in marktgebieden Jumbo en Emté’

Reageer op dit artikel