nieuws

Oprichter Kochzauber leidt Picnic Duitsland

Branche & Bedrijf 2627

Oprichter Kochzauber leidt Picnic Duitsland

DÜSSELDORF – Het Duitse team van Picnic wordt geleid door ondernemer Frederic Knaudt. Hij was één van de oprichters van de Duitse maaltijdendienst Kochzauber, dat enkele jaren geleden door Lidl werd gekocht.

Afgelopen weekeinde werd bekend dat Picnic na een geslaagde test met 400 consumenten officieel gaat uitbreiden naar Duitsland. Aan de lancering heeft een team in Düsseldorf maandenlang gewerkt, waarbij de schuilnaam Sprint werd gebruikt. Het kantoor staat onder leiding van de 32-jarige Frederic Knaudt, die voorheen voor de internetinvesteerder Rocket Internet werkte. Later begon hij onder de naam Kochzauber een startup op het gebied van maaltijdpakketten. Deze onderneming verkocht hij 3 jaar geleden aan discounter Lidl.

Startkapitaal Duitsland €15 miljoen

Picnic heeft in Duitsland een startkapitaal van €15 miljoen, zo meldt de Rheinische Post. Binnenkort begint het bedrijf  met de zoektocht naar nieuw kapitaal. Het bedrijf beschikt over een distributiecentrum in Viersen, in Neuss is een fitnesscentrum opgebouwd tot hub voor de wagentjes. Het hoofdkwartier van Picnic in Duitsland ziet er volgens de krant uit als een woonhuis waar nog de naam Sprint op de deur staat. Daar is ook Gerard Scheij van Picnic aanwezig. ‘Als het ons lukt hier met succes een platform op te bouwen, kunnen wij het volledige levensmiddelensysteem veranderen’, zo wordt Scheij geciteerd.

Inkoop via lokale partners en groothandels

Net als in Nederland is thuisbezorgen van boodschappen gratis. De inkoop van het Duitse assortiment gebeurt via lokale leveranciers en groothandels zoals Edeka. De ambitie is daarbij groot. ‘Tot het einde van het jaar hebben we zeker 200 tot 300 mensen nodig voor ons dc in Viersen en nog eens 300 runners’, zegt Knaudt. Resultaten van de testfase wil hij niet geven. Wel dat klanten gemiddeld 1,3 keer per week bestellen en iets meer uitgeven per bestelling dan klanten normaal uitgeven in de supermarkt.

Lees ook: Picnic lanceert open source-platform

 

Reageer op dit artikel