nieuws

Ed van de Weerd managing director Kruidvat

Branche & Bedrijf 7115

Ed van de Weerd managing director Kruidvat
Ed van de Weerd. Foto: A.S. Watson

RENSWOUDE – Ed van de Weerd is per 7 mei aanstaande managing director van Kruidvat Nederland. Van de Weerd is afkomstig van Jumbo, waar hij momenteel nog commercieel directeur is.

De 48-jarige Ed van de Weerd is de opvolger van Johan Boeijenga, die Kruidvat verlaat. Eerder werd in dit kader Bert Verhoef benoemd tot managing director Kruidvat België.

‘Indrukwekkende staat van dienst Ed van de Weerd’

Kruidvat laat in een persbericht weten dat Ed van de Weerd ‘een indrukwekkende staat van dienst heeft opgebouwd in verschillende commerciële en leidinggevende functies’. Hij begon zijn loopbaan in 1993 bij Procter & Gamble, waar hij tot zijn vertrek in 2000 werkzaam was als commercieel adjunct-directeur. In 2000 trad Ed van de Weerd in dienst van Vodafone, waar hij onder meer in Australië werkzaam was als head Vodafone target en in het Verenigd Koninkrijk in de hoedanigheid van global head of propositions. In 2006 ging Van de Weerd aan de slag bij Albert Heijn/Ahold, waar hij onder meer in Tsjechië werkzaam was als senior vice president marketing, format, buying & merchandising. In 2011 vervolgde hij zijn carrière bij Jumbo Supermarkten, waar hij tot april werkzaam is als commercieel directeur.

‘Sporen in retail ruimschoots verdiend’

‘Ed van de Weerd heeft zijn sporen in de retail ruimschoots verdiend en is dé aangewezen persoon om als managing director leiding te geven aan Kruidvat Nederland. Ed heeft naast zijn kennis en ervaring ook een reputatie opgebouwd als een persoon bij wie het ondernemen in het bloed zit en voor wie de behoeften van de klant altijd centraal staan. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij met succes invulling zal geven aan de groeiambities van Kruidvat in Nederland’, aldus Gerard van Breen, ceo van A.S. Watson Benelux.

Reageer op dit artikel