nieuws

Dividend familie Van Eerd: €10 miljoen p.p.

Branche & Bedrijf 7594

Dividend familie Van Eerd: €10 miljoen p.p.
Foto: Jumbo

VEGHEL – De familie Van Eerd keert over 2017 een dividend uit aan alle vier de aandeelhouders van €10 miljoen. Dat is het dubbele van een jaar eerder, toen de aandeelhouders samen nog €20 miljoen verdeelden.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van het jaarverslag van Jumbo dat vandaag verschijnt. Vorig jaar werd voor het eerst in een aantal jaar dividend uitgekeerd, zo schrijft de krant. ‘We waren toen nog zwaar gefinancierd. We hadden ooit een schuld van €1,3 miljard en die is nu teruggebracht tot €170 miljoen. Dat is nog geen 0,5 procent van ons brutobedrijfsresultaat. We hebben netjes aan al onze verplichtingen voldaan. Dan vind ik het passend dat er nu ook geld naar de familie gaat’, zo wordt financieel topman Ton van Veen geciteerd.

Niet bang voor effecten

Van Veen zegt niet bang te zijn dat de dividend-uitkering verkeerd gaat vallen bij werknemers en vakbonden. ‘We kunnen dit goed uitleggen. Het gaat niet om bestuurdersbeloningen, maar om een vergoeding voor risicodragend vermogen dat de familie ter beschikking stelt aan de onderneming.’ Afgelopen week ontstond in Nederland veel ophef over de salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers naar €3 miljoen. Jumbo lag de afgelopen maanden ook in de clinch met de vakbonden over de nieuwe cao voor de werknemers in de distributiecentra. De bonden werden daarbij aan de kant geschoven en er werd een akkoord gesloten met de ondernemingsraad.

Nog een volledig familiebedrijf

Jumbo is volledig in handen van de familie Van Eerd. Aandeelhouders zijn Karel van Eerd en zijn drie kinderen Colette, Frits en Monique.

Lees ook: Van Eerd: Jumbo nooit in de etalage

Reageer op dit artikel