nieuws

Dirk/Vomar: korting wapen in folderstrijd

Branche & Bedrijf 3771

Dirk/Vomar: korting wapen in folderstrijd

AMSTERDAM – Dirk en Vomar maken in Amsterdam deel uit van een groep retailers die Amsterdammers met een ja-sticker op de deur gaan belonen met speciale kortingen.

Vijftien retailers willen met een grootscheepse kortingenactie een boost geven aan het plakken van de ja-sticker in Amsterdam.

Filialen van Vomar en Dirk

Een folder mag sinds 1 januari van dit jaar in de hoofdstad pas de brievenbus in als de bewoner de sticker op de deur heeft geplakt. Vorige week hebben 200 winkels, waaronder filialen van Vomar en Dirk, actiekaarten uitgedeeld met een ja-sticker. Op de kaart staat  dat men binnenkort een boekje met zogenoemde gouden voordeelvouchers in het folderpakket ontvangt als de sticker wordt gebruikt. Onder de noemer ‘plakken is goud waard’ zijn de formules aan de actie begonnen. ‘Exclusieve kortingen voor iedereen die nú ja plakt. Want zeer binnenkort versturen wij gouden voordeelvouchers bij het folderpakket met exclusieve kortingen voor Amsterdammers. En dat is nog maar het begin, want ja plakken is voordeel pakken. Het hele jaar door!’, luidt de tekst op het actiemateriaal.

Duizenden ja-stickers uitgedeeld

De boodschap geeft aan dat het wellicht niet bij een eenmalige actie blijft. Dat onderstreept marketingmanager Chantal Dane van Vomar. ‘Mocht deze campagne een succes blijken, is de kans zeker aanwezig dat we het gaan herhalen.’ Dane stelt dat Vomar in Amsterdam al duizenden ja-stickers heeft uitgedeeld, maar dat deze actie een extra boost moet geven aan de promotie van de sticker.  ‘In week 12 verspreiden we, samen met de andere retailers, het waardebonnenboekje.

Profiteren van korting

Alleen Amsterdammers die een ja-sticker op de brievenbus hebben geplakt, ontvangen deze waardebonnen en kunnen van de korting profiteren. Vomar komt met een zeer scherpe korting die klanten zeer veel voordeel biedt zo richting de paasdagen. Wij hopen zo samen met de andere retailers zoveel mogelijk brievenbussen ‘op groen’ te krijgen’, zegt Dane.

AH niet in lijst deelnemers

Naast Vomar en Dirk doen ook onder meer Hema, Kruidvat, Blokker, DA en Media Markt mee aan het initiatief. Folderverspreiders Spotta en Axender bieden de retailers de verspreiding van de couponboekjes (vanaf week 12) gratis aan. Albert Heijn, met een groot aantal winkels in Amsterdam, staat niet in de lijst met deelnemers.

Zie ook: Plus: uitspraak folders raakt ons

Reageer op dit artikel