nieuws

Ralph de Vries ceo bij Wasteless

Branche & Bedrijf 5844

Ralph de Vries ceo bij Wasteless

TILBURG – Ralph de Vries (41) is als ceo toegetreden tot de directie van Wasteless. Wasteless is een startup die derving wil tegengaan met een combinatie van de verpakking die communiceert met elektronische schaplabels.

Wasteless is een system waarbij de verpakking rechtstreeks communiceert met het elektronische schaplabel. Op die manier kan een versproduct met een kortere houdbaarheid zonder tussenkomst van personeel op het schap een lagere prijs aangeven dan een verpakking met een langere houdbaarheid. De verpakking communiceert met het schaplabel en met de kassa door de ingebouwde technologie. De oprichters komen van bierdata-pionier Weissbeerger, dat in januari van dit jaar voor $100 miljoen door AB InBev werd gekocht.

Wasteless al getest in de praktijk

Wasteless wordt toegepast door een van de grootste discounters ter wereld, Dia, in de winkels in Madrid, aldus de startup. Volgens het bedrijf zijn dynamische prijzen volkomen ingeburgerd in e-commerce (webshops, Uber, de reisindustrie). Het bedrijf wil dynamische prijzen nu inzetten gezet om opwarming van de aarde tegen te gaan, prijzen voor consumenten te verlagen en marges voor supermarkten te verbeteren. Wasteless haalde in 2017 in een ‘seed round investment’ van $500.000 op van SOSV en Food Angels. Tevens was Wasteless deelnemer aan de FoodX accelerator. In Nederland dingt de startup mee naar de Rabo Duurzame innovatieprijs, voorheen bekend als de Herman Wijffels innovatieprijs.

De Vries bekend van Group of Butchers

Ralph de Vries is bekend van Group of Butchers, een bedrijf dat al jarenlang door de handel wordt beschouwd als één van de beste handelspartners. Hij blijft ook verbonden aan Group of Butchers. De Vries bracht daar Canter in. Canter was als zelfstandig bedrijf al actief. Met name in premium runder-, kalfs- en lamsvleeswaren en heeft landelijke bekendheid met het ‘Amsterdammertje’, Amsterdamse Ossenworst. Naast Canter Vleeswarenfabriek behoorden ook de 5 premiumslagerijen Hergo tot het Amsterdamse bedrijf.

Canter en Hergo vormden een combinatie van productie- en retailbedrijf, waarbij de slagerijen de schakel tussen de fabriek en consumenten vormen en ook dienen als pilotstores.  De Vries over zijn nieuwe functie: ‘Voedselverspilling staat bij iedereen zeer hoog op de agenda. Via Wasteless kunnen we daar echt nu iets aan gaan doen. Tevens kunnen we de marge in de supermarkten verbeteren. Met dynamic pricing kunnen we diverse aanprijzingen meegeven en niet slechts 50 of 35 procent.’

Lees ook: AH laat bonus knipperen voor personeel

Zie hieronder een video die wasteless verduidelijkt:

 

 

Reageer op dit artikel