nieuws

Coop opent ‘Vandaag’ in Zwolle

Branche & Bedrijf 5070

Coop opent ‘Vandaag’ in Zwolle
Foto: Roel Dijkstra

ZWOLLE – Supermarktketen Coop opent voor het eerst een vestiging van de gemaksformule Coop Vandaag buiten Rotterdam. Het gaat om een vestiging in het Maagjesbolwerk in Zwolle.

Dat meldt dagblad De Stentor. Het Maagjesbolwerk is een verzamelgebouw waar parkeren, winkelen en wonen samenkomen. In het pand in het centrum van de Hanzestad zit verder onder meer een vestiging van Media Markt. ‘Het is gericht op de moderne consument. De winkel beschikt over een keuken, waar ’s ochtends broodjes en in de loop van de dag ook salades en maaltijden worden bereid’, zo legt operationeel directeur Maarten Ebben van Coop het concept uit in de krant. ‘Voor het nieuwe concept van Coop richten we ons op het snijvlak van werk, wonen en winkelen. Door die bril gezien, past deze locatie daar precies in.’

6000 tot 8000 klanten per week

Het bedrijf hoopt dat wekelijks tussen de 6000 en 8000 klanten de nieuwe Coop Vandaag zullen bezoeken. De winkel opent op 8 mei de deuren. Voor Coop is het de derde vestiging in de Hanzestad. In Zwolle zitten ook twee reguliere winkels van de formule. Het is tevens de derde vestiging voor Coop Vandaag. Eerder werd al bekend dat Coop Vandaag in de loop van dit jaar gaat openen in Breda. De openingsdatum van die winkel is nog niet bekend. De gemaksformule van Coop werd oorspronkelijk in Rotterdam gelanceerd met drie vestigingen. Daarvan is er inmiddels één weer gesloten. Het bedrijf meldt al langer dat er plannen zijn voor verdere uitrol.

Lees ookCoop investeert in Coop Vandaag

Reageer op dit artikel