nieuws

De Standaard: Muller volgt Dick Boer op

Branche & Bedrijf 4317

De Standaard: Muller volgt Dick Boer op
Frans Muller (l) en Dick Boer.

BRUSSEL – Frans Muller staat op het punt Dick Boer op te volgen als topman van Ahold Delhaize. Boer wordt voorzitter van de raad van commissarissen.

Die voorspelling doet de Belgische krant De Standaard maandag. De wissel zal volgens de krant wellicht deze week al plaatsvinden. Boer is sinds de fusie tussen Ahold en Delhaize topman van het concern, met de Nederlander Muller als vice-topman. Hij stond sinds 2013 aan het roer van Delhaize.

Wisseling van de wacht

Volgens De Standaard is destijds tijdens de onderhandelingen al gesproken over een wisseling van de wacht, waarbij Muller Boer zou aflossen. Sinds de fusie, die op 14 maart 2016 door de aandeelhouders werd goedgekeurd, was Frans Muller, behalve deputy ceo, ook verantwoordelijk voor de synergie. Hij moest erop toezien dat de beloften aan de aandeelhouders, over de voordelen van de samensmelting, gehaald werden.

Bijna 3 jaar Delhaize geleid

Tot voor kort was Muller ook operationeel­ directeur ad interim van de groep in Amerika. Muller is, net als Boer, een Nederlander, maar heeft een sterkere band met België. Muller heeft Delhaize bijna 3 jaar geleid en is lid van de raad van bestuur van de Vlerick Business School. Volgens de krant wordt Albert Heijn-directeur Wouter Kolk op de aandeelhoudersvergadering van 9 mei benoemd tot lid van het overkoepelende directiecomité. De nieuwe topman van Delhaize België, de Fransman Xavier Piesvaux, rapporteert sinds 11 september aan Kolk.

Reageer op dit artikel