nieuws

Politie schiet Aldi-overvaller in het been

Branche & Bedrijf 2950

Politie schiet Aldi-overvaller in het been

SCHIEDAM – De politie in Schiedam heeft een van de twee overvallers van een lokale vestiging van Aldi in het been geschoten. Daarop gaf de andere overvaller zich over.

Volgens de regionale media drongen twee mannen gisteravond rond 20.00 uur de winkel aan de Borodinlaan in Schiedam binnen. Daar bedreigden ze de het personeel. Met nog onbekende buit vluchtte het duo daarna op een scooter weg bij de winkel. Het personeel in de supermarkt had echter tijdig de overvalknop ingedrukt, waardoor de politie direct een helicopter in kon zetten en het duo kon worden gevolgd.

Schot in been van overvaller

Vanuit de helicopter werden agenten op de grond aangestuurd. Die konden de twee mannen op de scooter achterhalen. Omdat de mannen in eerste instantie niet wilden luisteren naar de bevelen van de politie, werd een waarschuwingsschot gelost. Toen de twee mannen ook daarna nog doorrenden, werd gericht geschoten. Eén van de twee verdachten werd daarbij geraakt in zijn onderbeen. Daarop gaf het duo zijn vluchtpoging op.

Verdachten komen uit Vlaardingen

Het bleek te gaan om mannen van 16 en 18 jaar uit Vlaardingen. De oudste van de twee liep een schotwond op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De jongere verdachte werd ingesloten. Omdat het een incident met schoten betreft, stelt de Rijksrecherche een onderzoek in.

Zie ook: 15-jarige overvaller Spar opgepakt

 

Reageer op dit artikel